torsdag 21 maj 2009

Vart kampanjar man en Krisithimmelfärds dag?

Vart möter man väljare egentligen? Igår då det var halvdag tänkte vi att många nog skulle tanka upp sina bilar och handla, därför såg vi till att stå på bensinsationerna runt om i kommunen och på vid matbutikerna. Lyckat, och ett smart sätt att kampanja på. För när de tankar kan de minsann inte springa iväg.

Som "Kampanj Hitler" får man ibland tänka till när man ska fixa program för de "valda och betalda", dagen till ära får vi landstingrådet Kent Ögren på besök. Vad gör man krisitihimmelfärds dag? Ialla fall i Piteå är det folktomt inne i stan, och folk håller till på sina stugor långt ute i Tjottahejti.

Men tack och lov har Korpen aktivitet denna dag, någonstans mellan 250-500 personer, beroende på väder, cyklar Infjärden runt. En nätt cykletur på 3,5 mil. Och vad kan passa bättre en dag som denna när landstidngsrådet är på besök, folkhälsa och valarbete i ett!

Lite förseningar på morgonen, missöden med punktering tar vi oss ned lämpligt för att träffa Piteåtidningen som förhoppningsvis skriver en rad om vår kampanj, och sedan efter proviantering vid Coop ger vi oss iväg. Det är många som cyklar, man får starta när man vill och cykla i det tempo man vill. Barnfamiljer, sportdårar och pensionärer om vartannat. Utrustade med gott humör, vatten och vårt eget material Dassboken Skit inte i EU och vår kampanj utstyrsel med www.skitinteieu.se på ryggen får vi en del uppmärksamhet.

Vi stannar till delar ut lite material, folk som cyklar om oss frågar vad det står på våra tröjjor. Efter en tredjedel av vägen så lossnar min sadel och jag får bryta. Resten av gänget cyklar vidare. Hur det går får ni höra mer om senare.

Om ni undrar varför landstingrådet går som Zeb Macahan efter idag så beror det på att han inte suttit på cykel sedan han var 15. Men vad gör man inte för att få folk att rösta i valet. Kent gör det mesta. På Söndag står har 05.30 utanför Kappas skiftbyte. Ni är välkommna att detla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar