tisdag 19 maj 2009

Mytknäckaren: EU hotar integriteten?

Sossarnas egen Mythbuster Göran Färm, EU parlamentariker visar tydligt i en rapport om FRA, Ipred, Telekompaketet och ACTA förhandlingarna att regeringen använt EU som sköld för att genomföra obekväma beslut. Både FRA och Ipred har den moderat ledda regeringskartellen påstått sig vara tvungna att genomföra på grund av EU direktiv. De svenska EU-parlamentarikerna har synat deras retorik i sömmarna och visar tydligt att regeringen gått mycket längre än vad EU direktiven kräver och i vissa fall trottsat rekomendationer från EU kommisionen för att tvinga på oss ett övervakningssamhälle som sätter storkapitalet i centrum.




Rapporten pekar på 3 konkreta förslag för att skydda den personliga integriteten.

  • Inrätta en integritetsombudsman i både Sverige och EU för att snarast stärka skyddet integritetsskyddet.

  • Den svenska regeringen bör inför ordförandeskapet arrangera en snabb förlikningsförhandling om Telekompaketet, begränsa den till frågor om nätneutralitet och integritetsskydd och sätta hårt tryck ex. Frankrike att acceptera en sådan lösning.
  • Upphovsrättslagstiftningen måste anpassas till den värld vi lever i idag och inför framtiden. Därför menar vi att det är nödvändigt att tillsätta upphovsrättskommissioner både i Sverige och på EU-nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar