söndag 10 maj 2009

Europadagen i Piteå

I går var det Europadagen, på Byxtorget hade Piteå Kommun och Valnämden inbjudit de politiska partierna samt olika projekt i kommunen finnansierade med EU medel för att uppmärksamma att det är val till parlamentet i år.

Kl 8.30 var vi ett gäng Socialdemokrater som samlades för att ställa i ordning inför dagens arrangemang. Inte bara för egen del utan även för arrangemanget i stort, vi bar ned ett 3 tält och ett stort antal bord och stolar, musikanläggning och riggade allt sammans till den utsatta tiden. När "utställarna" börjar komma på plats har de inget med sig mer än eget material, så vi hjälper också till med att ordna bord till de andra. Frid och fröjd! Kör!



Massor av folk på stan var det, en mulen dag då de flesta inte ville trädgårdsarbeta och en hel del säkert tagit sig in för att senare möta EMD. Vårt utmordentliga material med Kloboken fungerade utmärkt i arbetet med att prata om valet. Några intensiva timmar då vi sattsade järnet för att få samtal med människor om vikten att rösta.
Kl 14.00 när arrangemanget så var över kom regnet. Och hipps vipps så var alla borta. Lite grann känns det som om de övriga partierna symboliserade sin regerings agerande.
Man kommer till dukat bord, och när det blir några "skit år" då drar man lika snabbt som en avlöning undan från allt vad ansvar heter.
Att solidaritetsbegreppt är något svårt at greppa för allianspartierna har jag väl förstått men i min värld brukar det vara vanligt hyffs att fårga om man ska hjälpa till att plocka undan. De får i alla fall mina barn lära sig.

Men jag är inte bitter. Vi var utan tvekan de som var mest på hugget, och dessutom kan jag lova att vi har bra mycket roligare tillsammans.

Efter avslutat gott arbete, slog vi oss ned med en kaffekopp och pratade lite strunt samt vad vi behöver göra för att kamma hem en valseger eller låt oss säga 3. Bland annat står det på agendan att åka ned till Stockholm för att hjälpa dem att vinna valet på hemmaplan. De verkar behöva lite draghjälp! och det är ju storstäderna vi behöver vinna ;-)




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar